4 anledningar till att använda Microsoft Teams

Innan vi pratar om varför man bör använda Teams så är det nog bra att förstå vad Teams är för slags program. Man kan se det som en samlingspunkt av alla Microsoft’s Office365 produkter, men med lite extra funktionalitet och en förenklad process för att samarbeta internt, och externt, med sina kollegor.

1. Sömlös integration  Detta är det absolut bästa med att arbeta i Teams. Alla dina Office365 produkter kan kommunicera med varandra direkt i Teams appen. Detta är ett samarbete som bygger på SharePoint och OneDrive funktionalitet, vilket försäkrar dig om att du alltid kan jobba oavsett enhet eller vart du är.

2. Flera sätt att kommunicera – Via Teams så kan du ha möten, videosamtal, telefonsamtal och en chatt med full historik. Detta gör det lättare för användare att i realtid kunna ansluta sig till möten eller samtal oavsett vilken enhet man arbetar på.

3. Dela filer och projekt – Tack vare att Teams utgår från SharePoint och OneDrive så kan man lätt skapa och dela filer eller projekt direkt via ett “Team” i Teams eller till och med i en chattgrupp. På så sätt kan flera deltagare jobba i samma filer eller projekt samtidigt utan att behöva få tillåtelse av någon eller störa andra som jobbar.

4. Tillägg och externa leverantörer – Det finns även möjlighet att använda tillägg som andra utvecklare har skapat och delat med sig i Teams inbyggda “App” system. Här finns ett utbud av appar som kan tillfredsställa många behov. Till exempel finns det appar som hjälper en grupp att få en bättre översyn av projekt och att delegera arbeten på deltagare. Man kan även utnyttja externa lagringstjänster som Google Drive och DropBox direkt i Teams.

I höst arrangerar vi en kursdag som vi kallar för LoxAcademy.
Där går vi bland annat igenom Teams, är du intresserad av att delta?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för mer information.


Vill du läsa mer om LoxAcademy kan du besöka vårt
Facebookevent för mer information.

  • Skicka gärna in en fråga eller kommentar om blogginlägget (skickas som e-post)
  •  
By |2019-09-11T16:34:32+01:00september 11th, 2019|Okategoriserade|Kommentarer inaktiverade för

Att tänka på efter semestern

 

Har du precis kommit tillbaka till jobbet efter en lång semester och känner att du redan har glömt alla användarnamn och lösenord? Eller har du en maillåda full av spam och phishing-mail?

I så fall är detta ett utmärkt tillfälle att tänka om och göra hela den här processen lätt för sig. Till exempel så är det inte många som vet att det kan vara väldigt lätt att skapa långa lösenord genom att inkludera mellanslag i sina lösenord. På så sätt kan man skapa hela meningar av minnen eller händelser och ändå behålla komplexiteten i sitt lösenord.

Ett annat alternativ, och detta är något som vi starkt rekommenderar, är att börja använda sig av lösenordshanterare. Dessa program ger dig möjligheten att lagra användarnamn och lösenord på datorn, mobilen eller andra enheter. Dessutom så hjälper de dig att generera lösenord som uppfyller komplexitetskraven.

Det finns många program att välja mellan, men två som vi rekommenderar är LastPass och Dashlane. Båda finns som gratisversioner och finns på alla populära plattformar.

VD-bedrägerier och Phishing-mail är även ett väldigt populärt fenomen under semestertider. Phishing-mail är mail som kan se exakt ut som legitima mail från kontakter direkt ur din adressbok och är oftast så väl gjorda att man inte märker skillnaden. Därför är det extra viktigt att vara varsam när man öppnar dessa mail och att man absolut inte klickar sig vidare på någon länk eller öppnar bifogade filer innan man är helt hundra på vem avsändaren är.

Vill du veta mer om hur man upptäcker phishing mail eller om man misstänker att man har blivit utsatt för VD-bedrägeri? 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

  • Skicka gärna in en fråga eller kommentar om blogginlägget (skickas som e-post)
  •  
By |2019-09-11T15:54:08+01:00augusti 5th, 2019|Okategoriserade|Kommentarer inaktiverade för