Hoppa till innehåll

4 anledningar till att använda Microsoft Teams

Innan vi pratar om varför man bör använda Teams så är det nog bra att förstå vad Teams är för slags program. Man kan se det som en samlingspunkt av alla Microsoft’s Office365 produkter, men med lite extra funktionalitet och en förenklad process för att samarbeta internt, och externt, med sina kollegor.

1. Sömlös integration – Detta är det absolut bästa med att arbeta i Teams. Alla dina Office365 produkter kan kommunicera med varandra direkt i Teams appen. Detta är ett samarbete som bygger på SharePoint och OneDrive funktionalitet, vilket försäkrar dig om att du alltid kan jobba oavsett enhet eller vart du är.

2. Flera sätt att kommunicera – Via Teams så kan du ha möten, videosamtal, telefonsamtal och en chatt med full historik. Detta gör det lättare för användare att i realtid kunna ansluta sig till möten eller samtal oavsett vilken enhet man arbetar på.

3. Dela filer och projekt – Tack vare att Teams utgår från SharePoint och OneDrive så kan man lätt skapa och dela filer eller projekt direkt via ett “Team” i Teams eller till och med i en chattgrupp. På så sätt kan flera deltagare jobba i samma filer eller projekt samtidigt utan att behöva få tillåtelse av någon eller störa andra som jobbar.

4. Tillägg och externa leverantörer – Det finns även möjlighet att använda tillägg som andra utvecklare har skapat och delat med sig i Teams inbyggda “App” system. Här finns ett utbud av appar som kan tillfredsställa många behov. Till exempel finns det appar som hjälper en grupp att få en bättre översyn av projekt och att delegera arbeten på deltagare. Man kan även utnyttja externa lagringstjänster som Google Drive och DropBox direkt i Teams.

I höst arrangerar vi en kursdag som vi kallar för LoxAcademy.
Där går vi bland annat igenom Teams, är du intresserad av att delta?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för mer information.


Vill du läsa mer om LoxAcademy kan du besöka vårt Facebookevent för mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *