Hoppa till innehåll

Att tänka på efter semestern

Har du precis kommit tillbaka till jobbet efter en lång semester och känner att du redan har glömt alla användarnamn och lösenord? Eller har du en maillåda full av spam och phishing-mail?

I så fall är detta ett utmärkt tillfälle att tänka om och göra hela den här processen lätt för sig. Till exempel så är det inte många som vet att det kan vara väldigt lätt att skapa långa lösenord genom att inkludera mellanslag i sina lösenord. På så sätt kan man skapa hela meningar av minnen eller händelser och ändå behålla komplexiteten i sitt lösenord.

Ett annat alternativ, och detta är något som vi starkt rekommenderar, är att börja använda sig av lösenordshanterare. Dessa program ger dig möjligheten att lagra användarnamn och lösenord på datorn, mobilen eller andra enheter. Dessutom så hjälper de dig att generera lösenord som uppfyller komplexitetskraven.

Det finns många program att välja mellan, men två som vi rekommenderar är LastPass och Dashlane. Båda finns som gratisversioner och finns på alla populära plattformar.

VD-bedrägerier och Phishing-mail är även ett väldigt populärt fenomen under semestertider. Phishing-mail är mail som kan se exakt ut som legitima mail från kontakter direkt ur din adressbok och är oftast så väl gjorda att man inte märker skillnaden. Därför är det extra viktigt att vara varsam när man öppnar dessa mail och att man absolut inte klickar sig vidare på någon länk eller öppnar bifogade filer innan man är helt hundra på vem avsändaren är.

Vill du veta mer om hur man upptäcker phishing mail eller om man misstänker att man har blivit utsatt för VD-bedrägeri? 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontaktuppgifter Loxodontas Service Desk
Telefon: 0770 – 220 250
Mail: support@loxodonta.se
Chatt: www.loxodonta.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *