Säkerhet

Dags att se över IT-säkerheten då det dagligen kommer nya hot inom IT-sektorn. Företag drabbas av hårddiskkrascher, datavirus eller serverstölder, aldrig har backup och säkerhetsfrågor varit mer aktuellt än nu! Hur ser det ut på ert företag? Vad skulle en serverkrasch innebära för er? Nedan beskrivs några tjänster som vi på Loxodonta kan erbjuda Ert företag för att säkerställa Er IT-drift.

Backup

Med LoxBackup får du en tjänst som skyddar ditt företags data från att försvinna på grund av t ex felaktig radering, trasiga hårddiskar, stöld etc. Till skillnad från de flesta kollegor i branschen är LoxBackup en mer heltäckande tjänst som innefattar allt från att vi installerar backupagenten, i samråd med kunden väljer vilket data som ska innefattas, schemalägger backup och sedan övervakar att backup gått som den ska. Övervakning görs varje helgfri vardag så länge kunden har ett avtal med oss. Vid en eventuell återläsning hjälper vi kunden att läsa tillbaka aktuellt data. Allt detta medför att du som kund kan fokusera på din kärnverksamhet med vetskapen om att Loxodonta har koll på backup av ditt data.

Närbild på hårddisk
Hänglås med kod på dator

LoxAnalys

Genom denna analys av er IT-miljö får ni först en besiktning av era befintliga säkerhetsrutiner och system för lagring av information. Därefter föreslår vi vad som är nödvändigt för att uppnå kraschsäkerhet. I vår säkerhetsanalys ser vi till helheten, vår säkerhetsanalys innebär att vi kommer till er för att inventera er miljö för att sedan utvärdera om företaget har en tillräcklig säkerhetsnivå. Mänskliga faktorn, IT-leverantörer, garanti på servrar, skalskydd, backuprutiner, arbetsplatser, internetförbindelser, virusskydd och nätverk.

Alla dessa faktorer är av stor betydelse för den totala IT-säkerheten och ingår i analysen. Vad har ni för krav på säkerhet och vilka önskemål har ni? Uppfylls dessa? Vi jämför era krav och önskemål med resultaten och utvärderar om dessa uppfyller önskvärd nivå eller om åtgärder bör vidtas. Vi lägger fram ett åtgärdsförslag där vi enkelt och effektivt kan säkerställa ert företag. Genom säkerhetsanalysen får ni även ett kvitto på att ni följer de regler som ställs av försäkringsbolag och revisorer! Ta första steget mot en säkrare tillvaro.

Antispam

Med LoxAntispam får du en komplett tjänst för skydd av e-post som passar företag i alla storlekar. Tjänsten eliminerar spam, virus och andra säkerhetshål innan de når ditt nätverk och din dator. Dessutom minskar din administration så att du och din IT-avdelning kan lägga mer tid på det ni kan bäst. Resultatet blir att du sänker dina kostnader.

Ingen installation, speciell mjukvara eller förkunskap krävs för att använda LoxAntispam och dessutom fungerar tjänsten för alla oavsett om du har en egen e-postserver eller ligger i vår delade e-postmiljö. Med tjänsten får du en webbaserad kontrollpanel där du styr tjänsten och kan göra personliga inställningar för spam- och virusfiltret, karantänhantering, statistikrapporter och mycket mer.

Världskarta med säker dator

Kontakta oss för mer information!

Vill du veta mer om våra tjänster? Kontakta oss eller fyll i formuläret så hör en av våra tjänste-experter av sig till dig inom kort.

Telefon: 0240 – 104 00
E-post: info@loxodonta.se